'
Manises 22/05/2018 

Manises celebra del 12 al 16 de desembre la Setmana Intercultural

Del 12 al 16 de desembre Manises celebra la seua Setmana Intercultural.
Del 12 al 16 de diciembre Manises celebra su Semana Intercultural.

Cinc dies carregats d’iniciatives amb què la Regidoria d’Afers Socials del Consistori local pretén donar a conéixer la riquesa que aporten a la nostra societat les diferents cultures i procedències que la integren.

Les activitats arrancaren este dilluns, 12 de desembre, a les 11:30 h a la Casa de Cultura amb l’exposició “L’arròs. Identitat Universal”, que per mitjà de la història de l’arròs en diferents continents presenta els costums relacionats amb este aliment. També va haver una degustació de plats elaborats amb este producte seguint les receptes de diferents països.

A més,  durant el matí d'ahir , va tindre lloc la cloenda dels cursos organitzats per l'agència AMICS i, l'alcalde de Manises Jesús Borràs i Sanchis i el regidor d'Afers Socials, Carles López, van realitzar el lliurament de diplomes de l’Escola d’Acollida a nombrosos alumnes de diverses nacionalitats que van aprovar satisfactòriament els cursos de castellà (elemental, A1 i A2), de valencià oral, altre sobre la comunicació en la mediació i un taller de diversitat cultural.

Dimecres 14 a les 18h, la plaça Cor de Jesús acollirà, sempre i quan la climatologia ho permeta, actuacions folklòriques a càrrec de les diferents entitats que exhibiran la riquesa que aporten els balls i la música a les nostres societats.

L’endemà a les 18 h, i de nou a la Casa de Cultura, tindrà lloc una xarrada sobre “antirumors” amb la col•laboració d’AMICS Castelló on es tractaran de desmuntar els rumors i estereotips. Hora i mitja més tard el Museu de Manises de Fotografia Carlos Sanchis, MUMAF, obrirà les seues portes l’exposició “Nepal un país multicultural. Un cruce de miradas” en què es mostrarà la vida a este país asiàtic on conviuen diferents cultures.


Dijous i divendres, de 15 a 16:30 h, es portaran a terme tallers de contacontes als diferents centres escolars de la localitat. D’esta forma, els voluntaris immigrants contaran en espanyol les històries típiques dels seus països d’origen. Després, els xiquets i xiquetes podran preguntar els seus dubtes i resoldre les curiositats sobre altres cultures.

Els actes conclouran el divendres 16 de desembre, a les 18 h, al Centre Municipal d’Animació Juvenil amb la degustació de postres àrabs.Cinco días cargados de iniciativas con las que la Concejalía de Asuntos Sociales del Consistorio local pretende dar a conocer la riqueza que aportan a nuestra sociedad las diferentes culturas y procedencias que la integran.

Las actividades arrancan este lunes, 12 de diciembre, a las 11:30 h en la Casa de Cultura con la exposición “El arroz. Identidad Universal”, que por medio de la historia del arroz en diferentes continentes presenta las costumbres relacionadas con este alimento. También habrá una degustación de platos elaborados con este producto siguiendo las recetas de diferentes países.

Además, durante la mañana de ayer, tuvo lugar la clausura de los cursos organizados por la agencia AMICS y, el alcalde de Manises Jesús Borràs i Sanchis y el concejal de Asuntos Sociales, Carles López, realizaron la entrega de diplomas de la Escuela de Acogida a numerosos alumnos de varias nacionalidades que aprobaron satisfactoriamente los cursos de castellano (elemental, A1 y A2), de valenciano oral, otro sobre la comunicación en la mediación y un taller de diversidad cultural.

El miércoles 14, a las 18 h, la plaza Corazón de Jesús acogerá, siempre y cuando la climatología lo permita, actuaciones folklóricas a cargo de diferentes entidades que exhibirán la riqueza que aportan los bailes y la música a las sociedades.

Al día siguiente a las 18 h, i de nuevo en la Casa de Cultura, tendrá lugar una charla sobre “antirumores” con la colaboración de AMICS Castellón donde se tratarán de desmontar los rumores y estereotipos. Hora y media más tarde en el Museo de Manises de Fotografía Carlos Sanchis, MUMAF, abrirá sus puertas la exposición “Nepal un país multicultural. Un cruce de miradas” donde se mostrará la vida en este país asiático en el que conviven diferentes culturas.


Jueves y viernes, de 15 a 16:30 h, se llevarán a cabo talleres de cuentacuentos en los diferentes centros escolares de la localidad. De esta forma, los voluntarios inmigrantes contarán en español las historias típicas de sus países de origen. Después, los niños y niñas podrán preguntar sus dudas y resolver las curiosidades sobre otras culturas.

Los actos concluirán el viernes 16 de diciembre, a las 18 h, en el Centro Municipal de Animación Juvenil con la degustación de postres árabes.

 

Fuente: Gabinete de Prensa Ayto. de Manises
 

Imprimir esta noticia | Enviar esta noticia

[ Volver > ]
AVISO LEGAL: Queda prohibida la reproducción total o parcial de esta noticia sin previo consentimiento del Portal de Manises o sin la mención expresa de la fuente de procedencia. Para contactar con el portal de Manises haz clik aqui.

Arroz de colores


Portal de Manises, Noticias de interés sobre Manises, Empresas y comercios de Manises, Comprar en Manises, Foro de cerámica, Farmacias en Manises, Foro de opinión, Tablón de anuncios.
Copyright © Serco ALERCE-- Aviso legal - Mapa Web infoalerce@manises.com