'
Manises 22/07/2018 

Manises reclama les responsabilitats de neteja i manteniment del Parc Natural del Túria

L'Ajuntament denuncia l'abandonament de tres llocs del municipi per part de la Confederació: el llit del Salt de l'aigua, el Barranquet i el pas del riu Túria per Manises.
El Ayuntamiento denuncia el abandono de tres lugares del municipio por parte de la Confederación: el cauce de Salt de l'aigua, el Barranquet y el paso del río Turia por Manises.L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha reclamat les responsabilitats dels treballs de neteja i manteniment del Parc Natural del Túria que corresponen a la Confederació Hidrogràfica del Júcar (CHJ).

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises enviarà a partir d'ara tres escrits setmanals a la CHJ, un per cada zona afectada, ja que encara no ha donat cap resposta a les nombroses queixes  que ha enviat constantment el  Consistori maniser amb anterioritat.

Aquesta inoperància de la Confederació es remunta a juny de 2015, quan l'actual equip de govern es va fer càrrec del municipi. Després d'aquestos més de 2 anys d'immobilisme total per part de la CHJ, aquestes tres zones necessiten d'una actuació urgent perquè Manises és el territori del Parc Natural del Túria més afectat per la desídia dels responsables del seu manteniment, la Confederació Hidrogràfica del Júcar.

Com a conseqüència, Manises pateix contínuament molèsties, perills i insalubritats que són fàcilment evitables. De fet, la Conselleria ja va haver d'intervenir per netejar la zona recreativa de la presa. Però, l'actual estat del llit del Salt de l'aigua, el Barranquet i el pas del riu Túria fa propici la proliferació de plagues de rosegadors o insectes com la recentment patida plaga de «galeruca de l'olm», la qual es va detectar als màrgens del riu. A més dels diversos incendis patits al llit del Salt de l'aigua, les males herbes i les canyes acumulades al pont del cementeri fan que pràcticament estiga tapat, amb el perill que això suposa en aquestes dates on hi ha risc de gota freda.

Per aquestos motius, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, reclama que «la Confederació Hidrogràfica del Júcar no faça desistiment de les seues competències i duga a terme les feines de neteja i manteniment necessàries per no posar en perill la integritat dels béns immobles i, el més important, la salut de la ciutadania de Manises». En paraules del mateix Rafael Mercader, «l'Ajuntament de Manises serà com la gota que colpeja la roca».

Finalment, Mercader ha recalcat que «no és normal que actualment s'estiga treballant en la neteja del nou llit del riu Túria al seu pas per Mislata, Xirivella i Quart de Poblet, i s'obliden del nostre municipi quan l'Ajuntament de Manises ha reclamat constantment a la CHJ la seua obligació, perquè és competència exclusivament seua, de realitzar els treballs de neteja i manteniment del Parc Natural del Túria al seu pas per Manises».El Ayuntamiento de Manises, a través de la Concejalía de Medio ambiente, ha reclamado las responsabilidades de los trabajos de limpieza y mantenimiento del Parque Natural del Turia que corresponden a la Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ).

La Concejalía de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Manises enviará a partir de ahora tres escritos semanales a la CHJ, uno por cada zona afectada, puesto que todavía no ha dado ninguna respuesta a las numerosas quejas que ha enviado constantemente el Consistorio manisero con anterioridad.

Esta inoperancia de la Confederación se remonta a junio de 2015, cuando el actual equipo de gobierno se hizo cargo del municipio. Después de estos más de 2 años de inmovilismo total por parte de la CHJ, estas tres zonas necesitan de una actuación urgente porque Manises es el territorio del Parque Natural del Turia más afectado por la desidia de los responsables de su mantenimiento, la Confederación Hidrográfica del Júcar.

Como consecuencia, Manises sufre continuamente molestias, peligros e insalubridades que son fácilmente evitables. De hecho, la Consejería ya tuvo que intervenir para limpiar la zona recreativa de la presa. Pero, el actual estado del cauce de Salt de l'aigua, el Barranquet y el paso del río Turia propician la proliferación de plagas de roedores o insectos como la recientemente sufrida plaga de «galeruca del olmo», la cual se detectó a los márgenes del río. Además de los varios incendios sufridos en el cauce de Salt de l'aigua, las malas hierbas y las cañas acumuladas en el puente del cementerio hacen que prácticamente esté tapado, con el peligro que esto supone en estas fechas donde hay riesgo de gota fría.

Por estos motivos, el concejal de Medio ambiente del Ayuntamiento de Manises, Rafael Mercader, reclama que «la Confederación Hidrográfica del Júcar no haga dejación de sus competencias y lleve a cabo los trabajos de limpieza y mantenimiento necesarios para no poner en peligro la integridad de los bienes inmuebles y, lo más importante, la salud de la ciudadanía de Manises». En palabras del mismo Rafael Mercader, «el Ayuntamiento de Manises será como la gota que golpea la roca».

Finalmente, Mercader ha recalcado que «no es normal que actualmente se esté trabajando en la limpieza del nuevo cauce del río Turia a su paso por Mislata, Xirivella y Quart de Poblet, y se olviden de nuestro municipio cuando el Ayuntamiento de Manises ha reclamado constantemente a la CHJ su obligación, porque es competencia exclusivamente suya, de realizar los trabajos de limpieza y mantenimiento del Parque Natural del Turia a su paso por Manises».
Fuente: Gabinete de Prensa Ayto. de Manises
 

Imprimir esta noticia | Enviar esta noticia

[ Volver > ]
AVISO LEGAL: Queda prohibida la reproducción total o parcial de esta noticia sin previo consentimiento del Portal de Manises o sin la mención expresa de la fuente de procedencia. Para contactar con el portal de Manises haz clik aqui.

Arroz de colores


Portal de Manises, Noticias de interés sobre Manises, Empresas y comercios de Manises, Comprar en Manises, Foro de cerámica, Farmacias en Manises, Foro de opinión, Tablón de anuncios.
Copyright © Serco ALERCE-- Aviso legal - Mapa Web infoalerce@manises.com