'
Manises 16/10/2018 

Novembre en sis colors. Cicle d'activitats educatives.

Manises celebra el cicle d'activitats educatives «Novembre en sis colors» sobre diversitat sexual.
Manises celebra el ciclo de actividades educativas «Noviembre en seis colores» sobre diversidad sexual.

L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Diversitat Sexual, ha preparat una sèrie d'activitats educatives sota el nom «Novembre en sis colors» que es duran a terme del 6 al 27 de novembre al Centre Municipal d'Animació Juvenil (CEMAJ). L'objectiu d'aquest cicle és reforçar els valors de respecte cap a la diversitat en general, i especialment els referents a la sexualitat, el gènere i els diferents models de família.

Encara que les activitats estan destinades especialment a la població juvenil, aquesta proposta pretén comprendre a tota la ciutadania amb metodologies basades en l'art i la cultura, ja que aquestes disciplines ofereixen recursos educatius que contribueixen a generar coneixement i sensibilització mitjançant el pensament crític i l'aprenentatge col•laboratiu.

Aquest cicle d'activitats començarà el 6 de novembre, de 18.30 a 20.00 hores, amb el taller «Eixir de l'armari» per tractar aquesta important qüestió. Els dies 8, 15 i 22 s'ha organitzat un «Laboratori de recerca artística sobre diversitat sexual i de gènere», de 18.30 a 20.00 hores, on es parlarà sobre sexualitat mitjançant l'art. El taller «Geografies simbòliques dels drets LGTBI» està programat per al 13 de novembre, de 18.30 a 20.00 hores, on a través d'impactants fotografies es descobrirà si es respecten els drets de les persones LGTBI en el món. La següent activitat serà el 20 de novembre amb «Cinema i activisme LGTBI», de 18.30 a 20.30 hores, per conéixer què és l'activisme LGTBI a partir d'un recorregut per una selecció de pel•lícules. Finalment, el 27 de novembre es clausurarà aquest «Novembre en sis colors» amb l'activitat interactiva «Màscares i identitats virtuals» de 18.30 a 20.30 hores.

Cal recordar que totes les activitats són per a joves a partir de 16 anys, excepte els tallers «Eixir de l'armari» i «Màscares i identitats virtuals» que estan organitzades per a joves a partir de 14 anys.

Per a la regidora de Diversitat Sexual de l'Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, «aquestos temes són qüestions de total actualitat, els quals no solen ser tractats amb la rellevància necessària encara que incideixen en la nostra vida quotidiana. L'objectiu d'aquest cicle de tallers és contribuir a articular una ciutadania activa i compromesa  per erradicar qualsevol mostra d'odi o intolerància relacionada amb la diversitat sexual».

Per a més informació i inscripcions el CEMAJ disposa del telèfon 961 52 52 65.El Ayuntamiento de Manises, a través de la Concejalía de Diversidad Sexual, ha preparado una serie de actividades educativas bajo el nombre «Noviembre en seis colores» que se llevarán a cabo del 6 al 27 de noviembre en el Centro Municipal de Animación Juvenil (CEMAJ). El objetivo de este ciclo es reforzar los valores de respeto hacia la diversidad en general, y especialmente los referentes a la sexualidad, el género y los diferentes modelos de familia.

Aunque las actividades están destinadas especialmente a la población juvenil, esta propuesta pretende abarcar a toda la ciudadanía con metodologías basadas en el arte y la cultura, puesto que estas disciplinas ofrecen recursos educativos que contribuyen a generar conocimiento y sensibilización mediante el pensamiento crítico y el aprendizaje colaborativo.

Este ciclo de actividades empezará el 6 de noviembre, de 18:30 a 20:00 horas, con el taller «Salir del armario» para tratar esta importante cuestión. Los días 8, 15 y 22 se ha organizado un «Laboratorio de investigación artística sobre diversidad sexual y de género», de 18:30 a 20:00 horas, donde se hablará sobre sexualidad mediante el arte. El taller «Geografías simbólicas de los derechos LGTBI» está programado para el 13 de noviembre, de 18:30 a 20:00 horas, donde a través de impactantes fotografías se descubrirá si se respetan los derechos de las personas LGTBI en el mundo. La siguiente actividad será el 20 de noviembre con «Cine y activismo LGTBI», de 18:30 a 20:30 horas, para conocer qué es el activismo LGTBI a partir de un recorrido por una selección de películas. Finalmente, el 27 de noviembre se clausurará este «Noviembre en seis colores» con la actividad interactiva «Máscaras e identidades virtuales» de 18.30 a 20:30 horas.

Hay que recordar que todas las actividades son para jóvenes a partir de 16 años, excepto los talleres «Salir del armario» y «Máscaras e identidades virtuales» que están organizadas para jóvenes a partir de 14 años.

Para la concejala de Diversidad Sexual del Ayuntamiento de Manises, Pilar Gómez, «estos temas son cuestiones de total actualidad, los cuales no suelen ser tratados con la relevancia necesaria aunque inciden en nuestra vida cotidiana. El objetivo de este ciclo de talleres es contribuir a articular una ciudadanía activa y comprometida para erradicar cualquier muestra de odio o intolerancia relacionada con la diversidad sexual».

Para más información e inscripciones el CEMAJ dispone del teléfono 961 52 52 65.

 

Fuente: Gabinete de Prensa Ayto. de Manises
 

Imprimir esta noticia | Enviar esta noticia

[ Volver > ]
AVISO LEGAL: Queda prohibida la reproducción total o parcial de esta noticia sin previo consentimiento del Portal de Manises o sin la mención expresa de la fuente de procedencia. Para contactar con el portal de Manises haz clik aqui.

Arroz de colores


Portal de Manises, Noticias de interés sobre Manises, Empresas y comercios de Manises, Comprar en Manises, Foro de cerámica, Farmacias en Manises, Foro de opinión, Tablón de anuncios.
Copyright © Serco ALERCE-- Aviso legal - Mapa Web infoalerce@manises.com