'
Manises 16/10/2018 

Manises celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb nombroses activitats

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Manises ha organitzat una setmana d'activitats, del 21 al 24 de novembre, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra el dia 25, per mostrar el ferm rebuig del consistori contra aquesta xacra social.
La Concejalía de Igualdad del Ayuntamiento de Manises ha organizado una semana de actividades, del 21 al 24 de noviembre, con motivo del Día Internacional contra la Violencia de Género, que se celebra el día 25, para mostrar el firme rechazo del consistorio contra esta lacra social.

La primera activitat programada, del 21 al 23 de novembre, és la projecció del curtmetratge «Diana en la Red», dins de la campanya «No em toques el Whatsapp», amb una posterior xarrada-taller als diferents I.E.S. del Municipi. L'objectiu és informar a l'alumnat i fer-los reflexionar sobre la violència de gènere en les parelles joves, així com la mala utilització de les xarxes socials. Entremig, el dia 22, es posarà un punt informatiu contra la violència de gènere a la plaça Rafael Atard, de 10.00 a 12.00 hores, on es repartiran polseres i fullets informatius a la ciutadania.
 
El dia principal d'aquesta setmana serà el 24 de novembre. La jornada començarà a les 10.00 hores en la plaça Rafael Atard, quan es tornarà a posar un punt informatiu contra la violència de gènere, on també s'entregaran polseres i fullets informatius fins a les 12.00 hores. Hora en què està programada, a la mateixa plaça, una concentració i posterior lectura del Manifest Contra la Violència de Gènere. Aquesta activitat comptarà amb la participació dels centres educatius del municipi, gràcies a la col•laboració entre la Regidoria d'Igualtat i les Coordinadores d'Igualtat dels diferents centres.

Per la vesprada, a les 18.30 hores, s'ha organitzat la xarrada «Estudi de coordinació de recursos institucionals contra la violència de gènere en municipis de més de 20.000 habitants» a càrrec de Susana i Rosa del grup GEMMA de la Policia Local de Manises, que tindrà lloc al claustre de la Casa de Cultura.

A més a més, des del 8 de novembre es pot gaudir al Mercat dels Pins de l'exposició «Mites de les violències masclistes», la qual té com a objectiu desmuntar les falses creences entorn de la violència cap a les dones.

Per a la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Manises, Pilar Bastante, «la informació és el punt de partida per a conscienciar a la societat en matèria d'atenció, prevenció i protecció per a les dones víctimes de la violència de gènere, ja que estem davant d'un problema que afecta tota la ciutadania i és per això que tots i totes tenim l'obligació d'unir esforços per posar fi a la discriminació que les dones continuen patint en l'actualitat».La primera actividad programada, del 21 al 23 de noviembre, es la proyección del cortometraje “Diana en la Red”, dentro de la campaña “No me toques el Whatsapp”, con una posterior charla-taller en los diferentes I.E.S. del Municipio. El objetivo es informar al alumnado y hacerlos reflexionar sobre la violencia de género en las parejas jóvenes, así como la mala utilización de las redes sociales. Entremedias, el día 22, se pondrá un punto informativo contra la violencia de género en la plaza Rafael Atard, de 10.00 a 12.00 horas, donde se repartirán pulseras y folletos informativos a la ciudadanía.

El día principal de esta semana será el 24 de noviembre. La jornada empezará a las 10.00 horas en la plaza Rafael Atard, cuando se volverá a poner un punto informativo contra la violencia de género, donde también se entregarán pulseras y folletos informativos hasta las 12.00 horas. Hora en que está programada, en la misma plaza, una concentración y posterior lectura del Manifiesto Contra la Violencia de Género. Esta actividad contará con la participación de los centros educativos del municipio, gracias a la colaboración entre la Concejalía de Igualdad y las Coordinadoras de Igualdad de los diferentes centros.

Por la tarde, a las 18.30 horas, se ha organizado la charla “Estudio de coordinación de recursos institucionales contra la violencia de género en municipios de más de 20.000 habitantes” a cargo de Susana y Rosa del grupo GEMMA de la Policía Local de Manises, que tendrá lugar en el claustro de la Casa de Cultura.

Además, desde el 8 de noviembre se puede disfrutar en el Mercado de Los Pinos de la exposición “Mitos de las violencias machistas”, la cual tiene como objetivo desmontar las falsas creencias en torno a la violencia hacia las mujeres.

Para la concejala de Igualdad del Ayuntamiento de Manises, Pilar Bastante, “la información es el punto de partida para concienciar a la sociedad en materia de atención, prevención y protección para las mujeres víctimas de la violencia de género, puesto que estamos ante un problema que afecta a toda la ciudadanía y es por eso que todos y todas tenemos la obligación de unir esfuerzos para poner fin a la discriminación que las mujeres continúan sufriendo en la actualidad”.
 

 

Fuente: Gabinete de Prensa Ayto. de Manises
 

Imprimir esta noticia | Enviar esta noticia

[ Volver > ]
AVISO LEGAL: Queda prohibida la reproducción total o parcial de esta noticia sin previo consentimiento del Portal de Manises o sin la mención expresa de la fuente de procedencia. Para contactar con el portal de Manises haz clik aqui.

Arroz de colores


Portal de Manises, Noticias de interés sobre Manises, Empresas y comercios de Manises, Comprar en Manises, Foro de cerámica, Farmacias en Manises, Foro de opinión, Tablón de anuncios.
Copyright © Serco ALERCE-- Aviso legal - Mapa Web infoalerce@manises.com