'
Manises 16/10/2018 

Programa d'atenció a persones sense llar

Manises s'adhereix al programa d'atenció a persones sense llar i la campanya contra el fred.
Manises se adhiere al programa de atención a personas sin hogar y la campaña contra el frío.

L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Serveis Socials, s'ha adherit al programa d'atenció a persones sense llar i la campanya contra el fred, que es va posar en marxa el passat 16 de novembre i estarà vigent fins al pròxim 30 de març, encara que podrà avançar-se o retardar-se en funció de les previsions meteorològiques que proporcione l'Institut Nacional de Meteorologia.

Aquest pla, emmarcat dins del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social, així com del marc de l'Estratègia Nacional Integral per a Persones Sense Llar 2015-2020, té com a objectiu proporcionar atenció integral a persones que per diverses circumstàncies no poden accedir als recursos estables disponibles per a persones sense sostre.

El programa també compta  amb la col•laboració de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències per tal d'assegurar la coordinació i el treball transversal necessaris per a actuar en els possibles casos d'emergència.

L'Ajuntament de Manises tindrà un dispositiu d'arreplega, atenció i informació a les persones sense sostre, mitjançant el qual, es controlarà si alguna persona està dormint en el carrer i no disposa d'informació sobre els recursos municipals o d'entitats que s'encontren en disposició d'acollir-los durant la nit.

«La finalitat d'aquest programa és que cap persona en aquestes circumstàncies a Manises es quede sense rebre atenció, a més de cobrir les necessitats de les persones coincidint en els mesos amb temperatures més baixes, moment en què les persones sense sostre són més vulnerables», segons paraules del regidor de Serveis Socials, Carles López.El Ayuntamiento de Manises, a través de la Concejalía de Servicios Sociales, se ha adherido al programa de atención a personas sin hogar y la campaña contra el frío, que se puso en marcha el pasado 16 de noviembre y estará vigente hasta el próximo 30 de marzo, aunque podrá avanzarse o retrasarse en función de las previsiones meteorológicas que proporcione el Instituto Nacional de Meteorología.

Este plan, enmarcado dentro del Plan Valenciano de Inclusión y Cohesión Social, así como del marco de la Estrategia Nacional Integral para Personas Sin Hogar 2015-2020, tiene como objetivo proporcionar atención integral a personas que por varias circunstancias no pueden acceder a los recursos estables disponibles para personas sin techo.

El programa también cuenta con la colaboración de la Agencia Valenciana de Seguridad y Respuesta a Emergencias para asegurar la coordinación y el trabajo transversal necesarios para actuar en los posibles casos de emergencia.

El Ayuntamiento de Manises tendrá un dispositivo de recogida, atención e información a las personas sin techo, mediante el cual, se controlará si alguna persona está durmiendo en la calle y no dispone de información sobre los recursos municipales o de entidades que se encuentran en disposición de acogerlos durante la noche.

«La finalidad de este programa es que ninguna persona en estas circunstancias en Manises se quede sin recibir atención, además de cubrir las necesidades de las personas coincidiendo en los meses con temperaturas más bajas, momento en que las personas sin techo son más vulnerables», según palabras del concejal de Servicios Sociales, Carles López.
 

 

 

Fuente: Gabinete de Prensa Ayto. de Manises

Imprimir esta noticia | Enviar esta noticia

[ Volver > ]
AVISO LEGAL: Queda prohibida la reproducción total o parcial de esta noticia sin previo consentimiento del Portal de Manises o sin la mención expresa de la fuente de procedencia. Para contactar con el portal de Manises haz clik aqui.

Arroz de colores


Portal de Manises, Noticias de interés sobre Manises, Empresas y comercios de Manises, Comprar en Manises, Foro de cerámica, Farmacias en Manises, Foro de opinión, Tablón de anuncios.
Copyright © Serco ALERCE-- Aviso legal - Mapa Web infoalerce@manises.com