Segunda Edición de Ceràmica Oberta en Manises

Manises celebra la segona edició de Ceràmica Oberta

• El 17 de setembre l'Ajuntament de Manises organitza per segon any consecutiu la jornada Ceràmica Oberta amb activitats i tallers gratuïts per a tots els públics

Manises, 1 de setembre de 2022.
El pròxim dissabte 17 de setembre Manises celebrarà la seua llarga trajectòria com un dels punts claus en la història de la ceràmica amb l'esdeveniment Ceràmica Oberta. Cita emmarcada, també, dins dels esdeveniments realitzats amb motiu del nomenament de la localitat com a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat d'Artesania i Arts Populars.

Ceràmica Oberta és una jornada en la qual es duran a terme tallers, demostracions i visi-tes al voltant del món ceràmic de Manises, unes activitats dirigides a tots els públics i to-talment gratuïtes. Un dia en què la ceràmica i els ceramistes són els grans protagonistes. La iniciativa té l'objectiu de mostrar i remarcar l'activitat artesanal característica de la loca-litat, així com destacar el treball de tots els i les ceramistes i tallers ceràmics.

Tal com indica el Regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manises, Àngel Mora, “amb aquestes jornades obrim les portes al fet que tant ciutadans de la localitat com turistes coneguen més de prop el gran treball dels artesans ceramistes de Manises. Mantener activa aquesta tradició tan nostra és una de les grans prioritats del nostre equip de go-vern”. Xavier Morant, Regidor de Promoció de la Ceràmica de Manises indica també, “amb el nomenament de Manises com a Ciutat Creativa de la Unesco aconseguim posi-cionar a Manises en el mapa mundial i continuem treballant per a posar en valor a tots els artesans, ja que són un dels principals motius que han fet que ens hagen concedit aquest reconeixement. Elles i ells continuen amb la tradició perquè aquest patrimoni tan nostre es perpetue en el temps”.

L'horari d'aquesta jornada festiva és de 10 a 14h. i de 17 a 20h. Durant aquest temps, una vintena de tallers i empreses ceràmiques obriran les seues portes al públic per a mostrar el seu treball, tècniques i processos. Totes les activitats són gratuïtes, els qui vul-guen participar en els tallers han d'apuntar-se en la web https://ceramicaobertamanises.es/ ja que els aforaments són limitats. Aquestes activitats tindran lloc en tres zones de Manises: Carrer València, Carrer Torrent, Carrer Oest i Carrer Mestre Serrano.

Més informació de l'esdeveniment: www.manisesturismo.es i www.ceramicaobertamanises.es; així com les nostres xarxes socials @visitamanises i @manisesceramics

TALLERS I ACTIVITATS
Taller de vímet ceràmic
Taller impartit per Vicente Martínez i Rosa García en el qual els assistents aprendran a teixir amb churritos de fang diferents peces ceràmiques.

Taller de joieria ceràmica amb cocció en microones
L'objectiu d'aquest taller és acostar i encuriosir sobre el maneig del fang de manera agra-dable i lúdica, enfocat al disseny de la joieria.

Taller d'elaboració de flors de porcellana
En aquest taller s'introduirà als assistents a l'elaboració de flors de porcellana, aprendràs a realitzar diferents tipus de flors, tan grans com en miniatura.

Decoració ceràmica sobre bescuit
Taller de decoració ceràmica sobre bescuit impartit per Antonio Cordero. S'introduirà als participants en la decoració ceràmica sobre bescuit, això és, argila modelada, i sotmesa a una primera cocció.

Taller de modelatge creatiu amb argila
En aquest taller s'introduirà als participants en el modelatge amb argila, que consisteix a anar afegint fragments d'un material mal·leable com l'argila en xicotetes porcions.

Decoració de taulells estil Socarrats
Aquest taller introduirà a la decoració de taulells amb la tècnica de socarrat, un element decoratiu essencial associat a la ceràmica valenciana.

Visita a la botiga d’Avec-Gremi
Els visitants podran conéixer els productes que fan els mestres artesans vinculats a Avec-Gremi, així com adquirir peces exclusives d'artesania de la Comunitat Valenciana.

Taller de modelatge per a xiquets per Isabel Cortés
El taller introduirà al modelatge de fang a xiquets/as de fins a 16 anys. Es tracta d'una activitat familiar perquè els xiquets/as desenvolupen les seues habilitats manuals.

Taller: inicia't en el món del mosaic per Encisar-et – AVEC
Els participants coneixeran la tècnica ceràmica d'elaboració de mosaics.

Visita els tresors del Museu de Ceràmica de Manises
El Museu de Ceràmica de Manises tindrà les seues portes obertes durant tota la jornada de Ceràmica Oberta perquè els visitants puguen gaudir de l'exposició permanent.

Visita a la fàbrica-museu de José Gimeno Martínez – La Ceràmica Valenciana
La fàbrica-museu de José Gimeno Martínez és la fàbrica de ceràmica més antiga en fun-cionament de la Comunitat Valenciana. Les seues portes s'obrin al públic excepcional-ment per a aquesta jornada.

Visita a l'obrador de Pepe Royo
Activitat per a conéixer un taller de ceràmica tradicional per dins i de la mà del mestre artesà que el gestiona.

Taller de terrisseria per a tots els públics per Pepe Royo
Els participants coneixeran el procés de creació de peces al torn i podran experimentar en les seues pròpies mans la sensació de modelar una peça, seguint els consells i indicacions del mestre artesà.

Demostració Transformer per Pepe Royo
El mestre ceramista Pepe Royo ensenyarà als participants com crear escultures a partir d'atuells i cànters.

Taller crea el teu amulet d’ANPEC
Els assistents aprendran a realitzar penjolls de bijuteria amb ceràmica, mitjançant fang autoendurecible

Exposició efímera de ceramistes d’ANPEC
Selecció de peces de ceramistes associats d’ANPEC, Associació Nacional de Professionals de Ceràmica, entitat sense ànim de lucre que treballa en la defensa dels ceramistes, tant en l'àmbit tècnic com artístic.

Demostració de cocció de peces en Rakú i bufador sobre coure fugitiu
Mestres artesans pertanyents a ANPEC realitzaran demostracions de cocció de peces en viu mitjançant la tècnica tradicional del Rakú Obvara, originària del segle XII a Europa de l'Est.

Visita guiada al taller i l'exposició d'Arturo Mora
Els assistents, acompanyats pel propi ceramista, descobriran una col·lecció de peces de reflex metàl·lic totes elles elaborades en el torn de terrissaire, pintades a mà alçada i cuites.

Terrisseria: taller infantil d'iniciació al modelatge en fang
Es tracta d'una sessió didàctica en la qual s'introduirà als participants en la realització de personatges i paisatges modelats en fang.

Demostració de treball a torn impartida per Eugenia Boscà
Introducció en la terrisseria, mitjançant demostracions de peces realitzades a torn i deco-ració de peces transferint imatges al fang.

Demostració de modelatge a xurros per Clara Martínez
En la demostració s'introduirà als participants en la construcció d'una peça ceràmica amb la tècnica dels xurros. Aprendrem que amb fang en forma de xurros i les nostres mans és suficient per a fer totes les formes que se'ns ocórreguen.

Demostració de pintura ceràmica per Xavier Montsalvatje
En la demostració introduirà als participants en el seu particular univers pictòric en ceràmica, que li ha donat renom internacional. L'artista participa com a convidat del mestre ceramista Arturo Mora.

Demostració escultura ceràmica impartida per Rafaela Pareja
En la demostració introduirà als participants en la seua tècnica de treball amb les pastes ceràmiques per a l'elaboració d'escultures.

Visita a la fàbrica de Vicente Díez
Les instal·lacions de la fàbrica de Vicente Díez s'obrin per a oferir una detallada explica-ció de la fabricació de pastes ceràmiques, podent conéixer de primera mà els productes d'aquesta empresa, referent internacional en la fabricació i distribució de pastes ceràmiques i argiles per al sector artesà i tauleller.

Demostració de muntatge i funcionament de Forn Carret
Demostració realitzada per Jaime Romero. El ceramista oferirà una màster-class sobre la confecció i la cocció en un forn-carret en les instal·lacions de Vicente Díez.

Exposició peces Jaime Romero en Vicente Díez
La fàbrica de Vicente Díez a Manises compta amb botiga i xou-room en el qual es presen-ten treballs de mestres artesans de tot el món, en aquesta ocasió l'artesà resident serà Jaime Romero, presentant els seus últims treballs.

Demostració de Torn Ceràmic per Drac Ceràmic
Conxa Arjona i David Sánchez participaran en Ceràmica Oberta amb una sèrie de de-mostracions del treball al voltant amb pastes ceràmiques.

Visita guiada del taller i l'exposició de Maribel Martínez
Els participants podran visitar el taller i l'exposició de treballs de Maribel Martínez, en companyia de la ceramista i escultora, que introduirà als visitants en els materials i tècni-ques utilitzats en cadascuna de les peces, i els processos de treball que es desenvo-lupen en aquest taller.

Demostració i elaboració escultura ceràmica sobre ‘Las Meninas’
En aquesta demostració de l'elaboració d'una escultura, s'introduirà als participants en els processos i tècniques de treball amb les pastes ceràmiques i el modelatge, així com el treball sobre els volums i l'abstracció.

Visita guiada al taller Aliar-te Ceràmica
Coneix un taller de ceràmica contemporània per dins de la mà de l'artesana que el ges-tiona. El taller obri les seues portes amb l'activitat complementària de taller de modelatge ceràmic impartit per la pròpia ceramista.

Visita i demostració de fabricació de pisa groga
En Ceràmiques Palanca els participants podran visitar un taller tradicional especialitzat en la fabricació de la pisa groga, i particularment, en els utensilis de cuina tradicionals, mantenint un procés de fabricació heretat generació rere generació.

MÉS INFORMACIÓ DE L’ESDEVENIMENT:
En les següents pàgines web per a obtenir més informació de l'esdeveniment: www.manisesturismo.es i www.ceramicaobertamanises.es; així com les nostres xarxes socials @visitamanises i @manisesceramics.

En l'apartat d'esdeveniments apareixen totes les activitats programades per al dia 17 de setembre, on el públic de manera individual pot inscriure's a totes les propostes previstes per a aqueix dia.

Hi haurà un tren turístic amb quatre parades que recorrerà els diferents punts ceràmics de Manises. Permetrà als participants desplaçar-se i no perdre's cap activitat programada.

Participants: Aliar-te Ceràmica, Maribel Martínez, Ceràmiques Palanca, AVEC Gremi, Isa-bel Cortés, Porcellanes Mercedes, Vicente Martínez, Rosa García, Antonio Cordero, En-cisar-et, ANPEC Associació Nacional de Professionals de Ceràmica, Pepe Royo, Arturo Mora, Eugenia Boscá, Clara Martínez, Xavier Monsalvatje, Rafaela Pareja, Fàbrica Vicente Díez, Drac Ceramic i La Ceràmica Valenciana.

Passaport ceràmic: el passaport ceràmic és un document que permet als participants ob-tindre beneficis únics en participar en aquesta jornada. Es pot aconseguir en els punts d'informació de Ceràmica Oberta o en la Tourist Info de Manises.

Aqueix mateix dia, cada compra que es realitze als ceramistes participants serà segellada en el passaport de la persona que faça aquesta compra. Es tracten d'unitats limitades i només es podrà obtindre fins a fi d'existències.
En funció de les compres fetes, es podran obtenir productes exclusius de Ceràmica Oberta: davantals, barrets, articles especials de ceramistes, etc. Els productes exclusius es recolliran en l'oficina de Tourist Info de Manises presentant el passaport i els tiquets de compra segellats.

Manises celebra la segunda edición de Ceràmica Oberta

• El 17 de septiembre el Ayuntamiento de Manises organiza por segundo año consecutivo la jornada Ceràmica Oberta con actividades y talleres gratuitos para todos los públicos

Manises, 1 de septiembre de 2022.
El próximo sábado 17 de septiembre Manises celebrará su larga trayectoria como uno de los puntos claves en la historia de la cerámica con el evento Ceràmica Oberta. Cita enmarcada, también, dentro de los eventos realizados con motivo del nombramiento de la localidad como Ciudad Creativa de la Unesco en la modalidad de Artesanía y Artes Populares.

Ceràmica Oberta es una jornada en la que se realizarán talleres, demostraciones y visitas alrededor del mundo cerámico de Manises, unas actividades dirigidas a todos los públicos y totalmente gratuitas. Un día en el que la cerámica y los ceramistas son los grandes protagonistas. La iniciativa tiene el objetivo de mostrar y poner en valor la actividad artesanal característica de la localidad, así como destacar el trabajo de todos los y las ceramistas y talleres cerámicos.

Tal y como indica el Concejal de Turismo del Ayuntamiento de Manises, Ángel Mora, “con estas jornadas abrimos las puertas a que tanto ciudadanos de la localidad como turistas conozcan más de cerca el gran trabajo de los artesanos ceramistas de Manises. Mantener activa esta tradición tan nuestra es una de las grandes prioridades de nuestro equipo de gobierno”. Xavier Morant, Concejal de Promoción de la Cerámica de Manises indica también, “con el nombramiento de Manises como Ciudad Creativa de la Unesco conseguimos posicionar a Manises en el mapa mundial y seguimos trabajando para poner en valor a todos los artesanos ya que son uno de los principales motivos que han hecho que nos hayan concedido este reconocimiento. Ellas y ellos continúan con la tradición para que este patrimonio tan nuestro se perpetúe en el tiempo”.

El horario de esta jornada festiva es de 10 a 14h. y de 17 a 20h. Durante este tiempo, una veintena de talleres y empresas cerámicas abrirán sus puertas al público para mostrar su trabajo, técnicas y procesos. Todas las actividades son gratuitas, quienes quieran participar en los talleres tienen que apuntarse en la web https://ceramicaobertamanises.es/ ya que los aforos son limitados. Estas actividades tendrán lugar en tres zonas de Manises: Calle València, Calle Torrent, Calle Oest y Calle Mestre Serrano.

Más información del evento: www.manisesturismo.es y www.ceramicaobertamanises.es; así como nuestras redes sociales @visitamanises y @manisesceramics

TALLERES Y ACTIVIDADES
Taller de mimbre cerámico
Taller impartido por Vicente Martínez y Rosa García en el que los asistentes aprenderán a tejer con churritos de barro diferentes piezas cerámicas.

Taller de joyería cerámica con cocción en microondas
El objetivo de este taller es acercar y despertar la curiosidad acerca del manejo del barro de forma agradable y lúdica, enfocado al diseño de la joyería.

Taller de elaboración de flores de porcelana
En este taller se introducirá a los asistentes a la elaboración de flores de porcelana, aprenderás a realizar diferentes tipos de flores, tanto grandes como en miniatura.  

Decoración cerámica sobre bizcocho
Taller de decoración cerámica sobre bizcocho impartido por Antonio Cordero. Se introducirá a los participantes en la decoración cerámica sobre bizcocho, esto es, arcilla modelada, y sometida a una primera cocción.

Taller de modelado creativo con arcilla
En este taller se introducirá a los participantes en el modelado con arcilla, que consiste en ir añadiendo fragmentos de un material maleable como la arcilla en pequeñas porciones.

Decoración de azulejos estilo Socarrats
Este taller introducirá a la decoración de azulejos con la técnica de socarrat, un elemento decorativo esencial asociado a la cerámica valenciana.

Visita a la tienda de Avec-Gremio
Los visitantes podrán conocer los productos que realizan los maestros artesanos vinculados a Avec-Gremio, así como adquirir piezas exclusivas de artesanía de la Comunidad Valenciana.

Taller de modelado para niños por Isabel Cortés
El taller introducirá al modelado de barro a niños/as de hasta 16 años. Se trata de una actividad familiar para que los niños/as desarrollen sus habilidades manuales.

Taller: iníciate en el mundo del mosaico por Encisar-te – AVEC
Los participantes conocerán la técnica cerámica de elaboración de mosaicos.

Visita los tesoros del Museo de Cerámica de Manises
El Museo de Cerámica de Manises tendrá sus puertas abiertas durante toda la jornada de Ceràmica Oberta para que los visitantes puedan disfrutar de la exposición permanente.

Visita a la fábrica-museo de José Gimeno Martínez – La Cerámica Valenciana
La fábrica-museo de José Gimeno Martínez es la fábrica de cerámica más antigua en funcionamiento de la Comunidad Valenciana. Sus puertas se abren al público excepcionalmente para esta jornada.

Visita al obrador de Pepe Royo
Actividad para conocer un taller de cerámica tradicional por dentro y de la mano del maestro artesano que lo gestiona.

Taller de alfarería para todos los públicos por Pepe Royo
Los participantes conocerán el proceso de creación de piezas al torno y podrán experimentar en sus propias manos la sensación de moldear una pieza, siguiendo los consejos e indicaciones del maestro artesano.

Demostración Transformer por Pepe Royo
El maestro ceramista Pepe Royo enseñará a los participantes cómo crear esculturas a partir de vasijas y cántaros.

Taller crea tu amuleto de ANPEC
Los asistentes aprenderán a realizar colgantes de bisutería con cerámica, mediante barro autoendurecible

Exposición efímera de ceramistas de ANPEC
Selección de piezas de ceramistas asociados de ANPEC, Asociación Nacional de Profesionales de Cerámica, entidad sin ánimo de lucro que trabaja en la defensa de los ceramistas, tanto en el ámbito técnico como artístico.

Demostración de cocción de piezas en Rakú y soplete sobre cobre fugitivo
Maestros artesanos pertenecientes a ANPEC realizarán demostraciones de cocción de piezas en vivo mediante la técnica tradicional del Rakú Obvara, originaria del siglo XII en Europa del Este.

Visita guiada al taller y la exposición de Arturo Mora
Los asistentes, acompañados por el propio ceramista, descubrirán una colección de piezas de reflejo metálico todas ellas elaboradas en el torno de alfarero, pintadas a mano alzada y cocidas.

Alfarería: taller infantil de iniciación al modelado en barro
Se trata de una sesión didáctica en la que se introducirá a los participantes en la realización de personajes y paisajes modelados en barro.

Demostración de trabajo a torno impartida por Eugenia Boscá
Introducción en la alfarería, mediante demostraciones de piezas realizadas a torno y decoración de piezas transfiriendo imágenes al barro.

Demostración de modelado a churros por Clara Martínez
En la demostración se introducirá a los participantes en la construcción de una pieza cerámica con la técnica de los churros. Aprenderemos que con barro en forma de churros y nuestras manos es suficiente para hacer todas las formas que se nos ocurran.

Demostración de pintura cerámica por Xavier Montsalvatje
En la demostración introducirá a los participantes en su particular universo pictórico en cerámica, que le ha dado renombre internacional. El artista participa como invitado del maestro ceramista Arturo Mora.

Demostración escultura cerámica impartida por Rafaela Pareja
En la demostración introducirá a los participantes en su técnica de trabajo con las pastas cerámicas para la elaboración de esculturas

Visita a la fábrica de Vicente Díez
Las instalaciones de la fábrica de Vicente Díez se abren para ofrecer una detallada explicación de la fabricación de pastas cerámicas, pudiendo conocer de primera mano los productos de esta empresa, referente internacional en la fabricación y distribución de pastas cerámicas y arcillas para el sector artesano y azulejero.

Demostración de montaje y funcionamiento de Horno Carrito
Demostración realizada por Jaime Romero. El ceramista ofrecerá una master-class sobre la confección y la cocción en un horno-carrito en las instalaciones de Vicente Díez.

Exposición piezas Jaime Romero en Vicente Díez
La fábrica de Vicente Díez en Manises cuenta con tienda y show-room en el que se presentan trabajos de maestros artesanos de todo el mundo, en esta ocasión el artesano residenet será Jaime Romero, presentando sus últimos trabajos.
 
Demostración de Torno Cerámico por Drac Ceràmic
Conxa Arjona y David Sánchez participarán en Ceràmica Oberta con una serie de demostraciones del trabajo en torno con pastas cerámicas.

Visita guiada del taller y la exposición de Maribel Martínez
Los participantes podrán visitar el taller y la exposición de trabajos de Maribel Martínez, en compañía de la ceramista y escultora, que introducirá a los visitantes en los materiales y técnicas utilizados en cada una de las piezas, y los procesos de trabajo que se desarrollan en este taller.

Demostración y elaboración escultura cerámica sobre Las Meninas
En esta demostración de la elaboración de una escultura, se introducirá a los participantes en los procesos y técnicas de trabajo con las pastas cerámicas y el modelado, así como el trabajo sobre los volúmenes y la abstracción.

Visita guiada al taller Aliarte Cerámica
Conoce un taller de cerámica contemporánea por dentro de la mano de la artesana que lo gestiona. El taller abre sus puertas con la actividad complementaria de taller de modelado cerámico impartido por la propia ceramista.

Visita y demostración de fabricación de loza amarilla
En Cerámicas Palanca los participantes podrán visitar un taller tradicional especializado en la fabricación de la loza amarilla, y particularmente, en los utensilios de cocina tradicionales, manteniendo un proceso de fabricación heredado generación tras generación.

MÁS INFORMACIÓN DEL EVENTO:
En las siguientes páginas web para obtener más información del evento: www.manisesturismo.es y www.ceramicaobertamanises.es; así como nuestras redes sociales @visitamanises y @manisesceramics

En el apartado de eventos aparecen todas las actividades programadas para el día 17 de septiembre, donde el público de manera individual puede inscribirse a todas las propuestas previstas para ese día.

Habrá un tren turístico con cuatro paradas que recorrerá los diferentes puntos cerámicos de Manises. Permitirá a los participantes desplazarse y no perderse ninguna actividad programada.

Participantes: Aliarte Cerámica, Maribel Martínez, Cerámicas Palanca, AVEC Gremio, Isabel Cortés, Porcelanas Mercedes, Vicente Martínez, Rosa García, Antonio Cordero, Encisar-te, ANPEC Asociación Nacional de Profesionales de Cerámica, Pepe Royo, Arturo Mora, Eugenia Boscá, Clara Martínez, Xavier Monsalvatje, Rafaela Pareja, Fábrica Vicente Díez, Drac Ceramic y La Cerámica Valenciana.

Pasaporte cerámico: el pasaporte cerámico es un documento que permite a los participantes obtener beneficios únicos al participar en esta jornada. Se puede conseguir en los puntos de información de Cerámica Oberta o en la Tourist Info de Manises.

Ese mismo día, cada compra que se realice a los ceramistas participantes será sellada en el pasaporte de la persona que realice dicha compra. Se tratan de unidades limitadas y solo se podrá obtener hasta fin de existencias.

En función de las compras realizadas, se podrán obtener productos exclusivos de Ceràmica Oberta: delantales, sombreros, artículos especiales de ceramistas, etc. Los productos exclusivos se recogerán en la oficina de Tourist Info de Manises presentando el pasaporte y los tickets de compra sellados.

Ceràmica Oberta

Cartel Ceràmica Oberta 2022

Ceràmica Oberta


Volver

Formulario de contacto

Puede ponerse en contacto con nosotros rellenando el siguiente formulario:






 Acepto la Protección de datos

* Obligatorio


Esta web utiliza cookies propias y de terceros con fines analíticos. Para aceptarlas, haz click en el botón "Acepto". Para rechazar las cookies que no sean las técnicas (imprescindibles para el correcto funcionamiento de la web) haz click en "Rechazo". Para más información, haz click en "Política de cookies"

Acepto Rechazo Política de cookies